Sabtu, 08 Januari 2011

INTERIOR

 


Saung 'Omce'

Nyaman diluar dan nyaman didalam, dengan design interior full kayu dengan lantai sebagian anyaman bambu dan bagian lainnya kayu membuat suasana didalam saung tetap tak terputus dengan suasana diluar saung dengan view gunung dan sawah dengan hamparan tanaman sayuran.

Interior saung 'omce' memang sengaja di design sedemikian rupa untuk menciptakan rasa seperti dirumah pegunungan pada umumnya.
Lantai atas yang dibiarkan terbuka, agar bisa lebih flexible dengan kursi yang menempel didinding, agar penikmat saung bebas mengatur sendiri, apakah kursi kursi itu mau diset atau space lantai yang terbuka diperuntukan bagi penikmat dapat menggelar kasur tidur jika diperlukan.
Ruang tamu kecil dengan satu set kursi rotan dan bufet kaca dengan design tempo dulu, diletakan sebagai penambah nuansa manis masa lampau, terkesan disengaja untuk menggeser pemandangan masa kini dengan segala hiruk pikuk kota besar dengan gedung tinggi full beton.

Saung 'Omce' menawarkan kenikmatan berlibur 
yang patut di coba....

Gazeboo


Duduk di Gazeboo, memandang pegunungan dengan hawa yang sejuk, ditemani goreng atau rebus singkong dan ubi serta didampingi secangkir teh hangat atau kopi panas, sepoi sepoi angin membawa alunan perlahan kacapi suling....suasana pegunungan yang telah sulit didapatkan ditengah tengah kejaran efek globalisasi dan hiruk pikuk kegiatan kota.....

Stop melamunnya, daripada menghabiskan waktu dengan hanya membayangkan suasana pegunungan yang sejuk dan menenangkan, mengapa tidak bawa saja bayangan tadi dan nikmati suasana asri di Cibodas, Maribaya, disana ada SAUNG OMCE dengan segala suasana tadi.


Senin, 25 Oktober 2010

Google Map

SAUNG 'OMCE'
Kampung Cibeunying
RT/RW 001/13 Desa Cibodas
(depan Villa Paniisan)
Maribaya-Lembang-Bandung
West Java-Indonesia 

email : saungnuabah@gmail.com
            saung.omce@yahoo.com

Jumat, 22 Oktober 2010

Maribaya, Emen jeung Omce

.....Dimaribaya manehna...kungsi nyarita.....


Sempalan lagu “Maribaya” di luhur téh ngandung déskripsi sawatara ngaran tempat nu aya di Tatar Sunda.
Kumaha pakuat-pakaitna antara ngaran tempat jeung éta informasi? Ilustrasi di handap saeutikna baris méré gambaran anu écés.

Upamana, mun ti Subang rék ka Bandungkeun urang tangtu bakal ngaliwatan Tanjakan Émén. Éta tempat téh pernahna di kebon entéh, méméh gerbang Tangkuban Parahu. Mun dititenan éta ngaran tempat téh ngandung sababaraha informasi. Kahiji, pangna disebutkeun Tanjakan Émén nurutkeun setting fisikal (morfogéologis atawa kontur permukaan bumi) lantaran éta jalan téh nanjak (nanjeur). Kadua, di éta tanjakan téh nurutkeun setting sosial, cék sakaol mah (kira-kira taun 70-an) kungsi aya kajadian nu matak geunjleung. Di éta tempat, kungsi aya supir ompréngan Bandung-Subang cilaka, ngan duka alatan tabrakan duka tigebrus, nepi ka maotna. Ngaranna Émén. Ari cék mitos (setting kultural), lamun nu rék ngaliwat ka éta tempat kudu ngalungkeun roko ngarah salamet.

Ari kituna mah geus pada-pada maphum yén tanah Sunda téh cenah kawentar daérah nu subur ma’mur. Ari salasahiji ciri suburna taneuh téh nyaéta ku cur-corna cai, kitu oge di sakuriling Maribaya. Ceuk nu resep heureuy téa mah cenah diciptakeunana Tatar Sunda ku Gusti Alloh téh ngadamelna ogé bari “marahmay, tur imut ngagelenyu”.

Tah ayeuna urang guar hiji wangunan nu ilaharna tina kai jeng bilik awi nu sebut saung, di daerah Maribaya aya hiji saung nu katelah saung omce...teu beda jeung tanjakan emen, omce teh ngaran saurang pamuda kasep dihiji desa daerah maribaya,  katelah kaceluk ka awun awun kawentar ka jana pria paribasana mah, yen eta pamuda ngageunjleungkeun eusi warga desa hususna para wanoja. Kiwari dipulasara jeung di abadikeun ngaran pamuda eta teh dina hiji saung nu katelah saung omce.
Nu palercaya mitos mah, sing saha nu pernah ngeusian eta saung, nucan meunang pasangan bakal meunang pasangan, kitu deui nu teu lengoh, bakal beuki masket tur pageuh moal incah ti pasanganana. ngan mun aya sempet mondokan eta saung kudu mawa roko Marlboro sa slop da karesepna.
Wallohualam....

Bilih aya nu panasaran, mangga geura cobian....
hapunten kasadayana..Omce teh paman sim kuring...nu kasep hehehee...
mung gaduh saung kanggo di sewakeun manwi aya nu meryogikeun...
tidituna mah sim kuring teh promosi mung seueur heureuyna, hapunten..
sakitu nu kapihatur...cag...gentos tewewew gjligh....
tiasa tilpun ka :
085721021021056 - 081214658800 - 081322890811
pangaos tiasa bari ngopi...

Why "OMCE"....

Omce derived from the name of a man who is very handsome. He was a source of confusion for women. Fascinated by, his beauty, all young people in his village often struggled to his attention that could lead to bloodshed at any time.

That is, the picture of good looks Omce first. Beautiful views with shade and comfort depicted as a handsome man makes every girl surrender. But, is saung omce now still beautiful.
They not only come to rest, but also to take a breath of fresh air in the hilly nature and also medicine by bathing in warm water.


Saung "Omce" is one of those attractions who wants tranquility and comfort in the mountains with the characteristic of cold air,
and until now believed to be those who stay there, especially those that do not have a spouse will receive spouse, and who have a partner it will be more to make their relationship more closely, I do not know ....

Please visit ....
and feel the truth...

Kamis, 21 Oktober 2010

NGUKUR JALAN

Is about 15 km from the town center there is a little town called Bandung Lembang. Located at the foot of Mount Tangkuban Perahu, Lembang has a cool, clean air, as well as a center for those of you who will enjoy the tours in North Bandung. Not far from there is a place called Maribaya Lembang, In the valley there were many inns, one of them SAUNG 'OMCE', where there are natural hot water baths and the famous hiking places in the city of Bandung. Maribaya offers panoramic views, some locations are reachable using the vehicles, some need to visit it on foot.

The 30-minute trip from Bandung to Maribaya passes through some lovely mountain scenery. Renowned for its hot springs, the sulfur-laden water is comfort, able for swimming or soaking. Lie back and relax while enjoying the view of a 25-meter waterfall set against a steep mountain cliff. The mountain air is cool and the sulfur-laden water just comfortably hot enough for swimming as and soaking in. Part of the scenery is a 25 m high waterfall set against a steep mountain cliff. This is tiny waterfall.